16e bij Wereldbekercross in Tabor

November is de maand dat er gestart wordt met het crossen voor de wereldbeker veldrijden, eerst in Tabor (Tsjechie) en een week later Koksijde (België). Ryan was verheugd te horen dat hij door Bondscoach Gerben de Knecht was geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen in deze wereldbeker crossen.

Omdat de cross in Tabor op zaterdag verreden werd, moest er al vertrokken worden op donderdag. Op de vrijdag is er tijd voor het verkennen van het parcours om optimaal voorbereid te zijn op de wedstrijd. De cross in Tabor werd bij de beloften gewonnen door Thomas Pidcock, maar wij zijn natuurlijk meer geïnteresseerd hoe onze favoriete crosser het er af heeft gebracht. Daarom een kort verslag in Ryan’s eigen woorden:

‘S ochtends met de verkenning voelde ik dat het voor de wedstrijd in orde was. Ik had een hele goede start en ging rond plek 10 de eerste bocht in. Jammer genoeg werd ik een paar bochten later van mijn fiets gereden. Als laatste ben ik de ronde weer vervolgd en zo snel mogelijk van fiets gewisseld, omdat er van alles scheef stond. Daarna begonnen met opschuiven en ik had inderdaad een supergoede dag. In de laatste 2 rondes kreeg ik zicht op de top 15 maar jammer genoeg was het op en ben op ik een 16e plaats over de meet gekomen!

Kortom een beetje pech maar weer een sterk gereden race en het is nu wachten op de eerste top 15. Volgende week is er weer een wereldbeker cross met nieuwe kansen.

Klik hier voor de volledige uitslag >

Mocht je nu zelf ook Ryan eens willen zien crossen, er zijn nog plaatsen beschikbaar in de supportersbus naar Zonhoven (met vertrek vanuit Hank en Geertruidenberg) op 16 december 2018. Zonhoven is de cross met de beroemde kuil. Die moet je een keer bezocht hebben !!!!