24e in koud Zonhoven

Toegejuicht door de vele supporters die met een volle supportersbus waren afgereisd naar Zonhoven startte Ryan het tweede deel van het cross seizoen. Na twee weekjes er tussenuit te zijn geweest met daarin een trainingsstage op Mallorca, voelden de beentje goed. Maar hoe ze zich zouden houden tijdens de race dat blijft toch even afwachten.

Bij het afroepen van de renners was het weer duidelijk dat Ryan weer vanaf de laatste rij moest gaan vertrekken. Zo tegen drie├źn was wel de meeste van de in de nacht gevallen sneeuw al wel verdwenen maar de beroemde kuil blijft toch imponerend.

In de eerste ronde had Ryan al zo’n beetje het halve veld ingehaald en na een paar ronden had Ryan zich aangesloten bij een groepje met ondermeer  toekomstig ploegmaat Dieter van Tornhout. In deze groep kon Ryan zich goed handhaven, maar omdat Mathieu van der Poel besloten had deze middag extra gas te geven werden de mannen 2 ronden voor tijd uit koers gehaald vanwege de 80% regel. Ryan werd geclassificeerd op de 24e plaats in het einduitslag. Een prima resultaat op een loodzwaar parcours !!!

Na de koers was er voor de supporters nog even tijd voor een meet-and-greet met Ryan. Uitrijdend voor de camper konden de supporters Ryan uitgebreid feliciteren met een prachtig resultaat. We kijken uit naar de feestdagen waarin we Ryan nog veel in actie kunnen zien (voor meer details kijk op de programma pagina)

Een uitgebreid verslag van de supporters volgt nog …

En klik hier voor meer foto’s van de cross in Zonhoven.