6e in de Berencross in Meulebeke

Bij het begin van het seizoen vragen de supporters zich altijd af hoe doet hun favoriet ten op zichtte van de rest van het veld? Tijdens de eerste cross kregen de supporters van Ryan  daar geen goed antwoord op vanwege de val in de eerste ronde. Ook de cross van Beringen gaf geen antwoord vanwege het bijzondere karakter van het parcours. Dan maar kijken naar de cross in Beringen was het devies.

Het parcours in Beringen is een standaard parcours met een (speel)weide,  een bospad, een zandbak, balkjes en sinds de grote heuvels er liggen, ook een beklimming. Vooraf bedachten de supporters al, dit kan een mooie cross worden voor Ryan.

Na de start bleven het peloton weliswaar uitgerekt maar toch lang bij elkaar. Pas in de 3e ronde was het Eli Iserbyt die flink gas gaf. Hij zorgde ervoor dat de eerste scheuren in het peloton kwamen. Voor Ryan was het zaak op attent te zijn en dat lukte goed. Hij kon zich handhaven in de kopgroep. Pas halverwege werd het erg zwaar en moest hij een beetje afhaken bij de top maar kon zich, weliswaar vaak in het wiel van concurrenten, steeds in de top 8.

Ryan vertelde dat bij baalde dat hij meerdere rondes foutjes maakte in de zandbak, dus hij steeds moest terug komen. Dit koste veel kracht, maar hij hield toch nog genoeg kracht over om als 6e te finishen, kort voor ploegmaat Witse Meeussen.. Een mooie uitslag waar hij verder mee kan.

Klik hier voor de volledige uitslag op cyclocross24 >>>

Komend weekend zal Ryan te bewonderen zijn in Spanje bij de crossen in Pontevedra (dus niet bij de wereldbeker in de USA).