Dubbel weekend in Wachtebeke en Koksijde

In het laatste weekend van het eerste blok van seizoen 2018/2019 heeft Ryan voor de eerste keer deze winter een dubbel weekend gereden. Na het weekend wacht een fijn trainingskamp in Mallorca dus Ryan kon dit weekend vol gaan. Voor de zaterdag betekende dit mooie race in Wachtebeke tussen de elite renners en een mooie 16e plaats. Op zondag stond de beloften wereldbeker cross in Koksijde op het programma.

Bij de start in Koksijde kon Ryan maar net de valpartij ontwijken, wat hem belette een superstart te maken. Ronde voor ronde moest onze favoriete crosser daarna knokken om toch op te schuiven in het sterke deelnemersveld van de beloften. Kenners vertelden dat het zand in de duinen door de droge zomer er zwaarder bij lag dan voorgaande jaren. Dat was aan het eind van de race goed aan te zien bij veel renners. Ook Ryan gaf na de wedstrijd aan dat hij er helemaal doorheen zat. Meer dan een 18e plaats zat er deze dag niet in.

Dit is dan ook een beetje het verhaal van deel 1 van het seizoen voor Ryan. Opschuiven vanuit de achterhoede en dan finishen rond de plaatsen 16/17/18. Goede races gereden maar net geen UCI punten gescoord. Maar niet getreurd. Als eerste jaars beloften gaat het vooral om sterker worden en wennen aan de langere races. Vanuit het team krijgt hij ook te horen dat hij op de goede weg is.


Wij als supporters verwachten dan ook dat de uitschieter dit seizoen nog wel gaat komen en we zullen hem hierbij ondersteunen. Te  beginnen bij de super prestige wedstrijd in Zonhoven. (Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de supportersbus, meer info via info@ryankamp.nl)