Europees Kampioen 2021 !!!

Zaterdag 6 november heeft Ryan in Drenthe op de Col du Vam zijn Europese titel bij de Beloften geprolongeerd. Een hele knappe prestatie van Ryan, want hij wist een peloton Belgische concurrenten achter zich te houden. Na een sterke sprint op de steile kasseienhelling pakte Ryan het goud en die prachtige Europese sterrentrui.

”Het was een super selectieve slotklim, waar je de krachten echt moest doseren. Je kunt niet dat hele stuk voluit sprinten. Dus reed ik op tachtig procent de asfaltklim op, probeerde ik me te plaatsen en had ik wat over voor de kasseienklim naar de finish. Ik heb diep moeten gaan, maar ben heel blij met deze afloop. Door het rijden met de elite de afgelopen weken had ik de inhoud om de finale goed te doorstaan.

Ik had in het begin van het seizoen net even het goede gevoel niet, dat was mentaal ook lastig. Maar richting dit EK ging het stilaan beter. Precies op tijd.”

Uitslag:
1. Ryan Kamp (Ned), 2. Niels Vandeputte (Bel), 3. Thibau Nys (Bel), 4. Joran Wyseure (Bel), 5. Emiel Verstrynghe (Bel), 6. Cameron Mason (Gbr), 7. Witse Meeusen (Bel), 8. Jente Michiels (Bel), 9. Filippo Fontana (Ita), 10. Pim Ronhaar (Ned)