Excact cross Beringen

Voor fotografen is de cross in Beringen een plaatje van een cross. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Ryan vertelde tijdens de podcast dat hij niet zo’n fan is van de cross in Beringen. Het is natuurlijk continue op en af op de mijn terril van Beringen.

Ten opzichte van de cross in Kruibeke waren er weer extra crossers aan het deelnemers veld toegevoegd. Dit zorgde ervoor dat Ryan van de 2e rij moest vertrekken. Onze topper uit Raamsdonksveer had een solide start en kon zich in de subtop handhaven.

In de 2e ronde begon zich al een kopgroep van 4 af te scheiden. Hierin zaten Michael Vanthourenhout, Eli Isebyt, Lars van der Haar en een beetje verrassend Pim Ronhaar. Ryan handhaafde zich keurig in de 2e groep. Na enkele ronden brak deze 2e groep. Witse Meeussen, Thibau Nys en Jente Michaels wisten zo afstand te nemen van rest van de 2e groep. Ryan reed toen rond plaats 10.

Op driekwart wedstrijd was het ook voor Ryan tijd om zich los te rijden van de groep waarin hij bijna de gehele race in bevond. Nog even alles geven om wat plaatsen op te schuiven leek het devies te zijn. Hij raapte nog een paar renners op een leek vleugels te krijgen. De groep Nys, Meeussen en Michaels kwam zelf in het vizier maar een demarrage van Witse Meeussen in de laatste ronde zorgde ervoor dat ze toch buiten bereik bleven. Meer dan een 8e positie zat er helaas niet meer in. Maar toch een plaats om trots op te zijn, op een parcours dat niet direct zijn favoriet is.

Klik hier voor de volledige uitslag op Cyclocross 24 >>>