Het EK komt eraan!

We zijn weer een paar weekjes verder en het werd weer eens tijd voor een update op deze site!

Op zondag 21 oktober reed Ryan in de kleuren van de nationale ploeg in het Zwitserse Bern een cross om de Wereldbeker. Zijn debuut als selectielid bij de Beloften. De cross op het snelle en droge parcours leverde hem een 16e plaats op. Een prima resultaat aangezien hij als nieuwkomer in deze categorie op de één na laatste rij moest starten. Hij klasseerde zich hiermee aan derde eerste jaarsbelofte. Dat verliep dus goed in de strijd tegen de beste crossers van de wereld in zijn leeftijdsklasse.

Een paar dagen later, op dinsdag 23 oktober stond de Kiremko Nacht van Woerden op het programma. Een cross samen met de Elite-renners. Lars van der Haar ging er met de zege vandoor en Ryan streed in het kunstlicht naar plek dertien in de uitslag.

Afgelopen zondag 28 oktober verplaatste het crosscircus zich naar Ruddervoorde. Daar stond een wedstrijd om de Superprestige op de rol. De Beloften reden ook daar samen met de Elite.
Na een goede start was Ryan al snel betrokken bij een grote valpartij. Zijn derailleur ging hierbij stuk. Hij moest dus wisselen van fiets en mocht een grote achtervolging starten. Hij kwam nog terug tot plaats 30, maar daarna was de tank leeg en zakte hij terug naar plaats 37.

Komend weekend op zondag 4 november wordt het EK Veldrijden in Rosmalen verreden. Ook Ryan zit in de selectie bij de Beloften. Als bestuur van de supportersclub gaan we zeker naar Rosmalen om onze held naar een mooie uitslag te supporteren. Komt u ook?

Alle informatie over het EK is hier te vinden: https://www.ek-veldrijden.nl/