NEDERLANDS KAMPIOEN !!!

Het NK veldrijden werd dit jaar verreden in Surhuisterveen. In het hoge noorden van Nederland werd er gestreden voor het Rood-Wit-Blauw. Ryan startte als een van de favorieten.

Direct vanaf de start kwam Ryan voorop met een groepje van vijf renners, maar dat duurde niet lang. Ryan nam namelijk het initiatief en reed het kopgroepje aan flarden. Hij nam een mooie voorsprong. Op plaats twee bleef Mees Hendrikx echter op ongeveer acht seconden Ryan een tijd lang onder druk zetten, maar op een bepaald moment brak de veer bij de achtervolger en was Ryan definitief op weg naar de zege. Mees Hendrikx pakte het zilver en Luke Verburg het brons. Na zijn nationale titel bij de nieuwelingen, opnieuw dus een rood-wit-blauwe trui die mee naar Raamsdonksveer mocht. Zaterdag 3 februari is het WK Veldrijden te Valkenburg! Met deze vorm kan Ryan daar ook zeker gaan scoren.

“Na een wat mindere start – ik schoot uit mijn pedaal in de start – kon ik snel opschuiven. Ik zag dat Pim Ronhaar niet in mijn wiel zat en ben vol doorgetrokken. Van achteren kwam Mees Hendrikx opzetten, maar ik wist mijn voorsprong te behouden. Ik ben blij dat ik mijn favorietenrol kon waarmaken. Vorig jaar was ik als eerstejaars junior tweede op het NK en was ik teleurgesteld dat ik niet won. Het moest nu gewoon de zege worden om hier tevreden het NK te verlaten. Ik hoop deze vorm door te trekken richting het wereldkampioenschap. Het zou mooi zijn als ik de beste van de wereld kan worden, ik ga er mijn best voor doen, maar het is mooi dat ik alvast de beste van Nederland ben.”

Uitslag Junioren: 1. Ryan Kamp, 2. Mees Hendrikx, 3. Luke Verburg, 4. Noah Vreeswijk, 5. Bart Artz, 6. Pim Ronhaar, 7. Bodi del Grosso, 8. Milan Ziemerink, 9. Rick Pluimers, 10. Wesley Damiaans