Net naast het podium in Heusden-Zolder

Net geen podium voor Ryan in de wereldbeker wedstrijd in Heusden-Zolder: Ryan strandt op de 4e plaats na een uitstekende opmars vanuit de achterhoede.

Al direct na de start waren de voortekenen daar, dit zou wel eens de dag van onze Ryan kunnen worden. Vanuit de start kon er direct druk worden gezet en in de eerste ronde was er aansluiting bij de top-15. Aan de kop van de race was het Eli Iserbyt die aan het sleuren was en in gevecht met Mike van der Heijden en Fransman Legrand. Eli wist dit gevecht al snel te beslissen, maar daarachter was het Ryan die bezig was met zijn opmars. In ronde 4 kon Ryan aansluiten in de achtervolgende groep met Roullier, Dujardin, Turner en Loockx die streden op de 4e plaats. De eerste drie plaatsen leken buiten bereik.

Al vroeg in de wedstrijd rijdt Ryan in de Top-15

Echter door het sterke rijden van Ryan werd het gat naar Legrand met 2 ronden voor het einde zichtbaar kleiner. Een podium behoorde opeens tot de mogelijkheden. Door dit vooruitzicht was het juist Ryan die nogmaals aanzette en door een foutje van de Fransman werd het gat gedicht. De eerste 2 renners waren gevlogen maar daarachter was nog van alles mogelijk. Een grote groep strijdt nog voor plaats 3.

In de laatste ronde lijkt het de Brit Turner te zijn die aan het kortste eind trekt maar een valpartij in de laatste afdeling verpestte zijn kansen. De rest van de groep moest gaan sprinten voor het laatste plaatsje op het podium. Ryan zat niet op de ideale positie voor de sprint. Bij het oprijden van de laatste rechte strook zit hij in laatste positie en er zit zelfs een klein gaatje voor hem. Maar in een laatste alles of niets poging kon toch nog een paar plaatsjes goedmaken in de sprint. Alleen de Belg Kielich drukte zijn voorwiel iets eerder over de finishlijn. Een 4e plaats dus voor onze crosser uit Raamsdonksveer, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze uitslag werd gevierd als een overwinning !!!!

Op jacht naar een podium plaats

Na een behoudende start van het seizoen, vechtend om de plaatsen 16 t/m 18, lijkt Ryan de weg naar voren gevonden te hebben. Na het trainingskamp in Mallorca was er een 24e plaats tussen de elite renners in Zonhoven, een top 10 in Namen, gevolgd door deze 4e plaats in Heusden-Zolder. “Het gaat nu snel.”, vertelde Ryan tegen BN/De Stem-verslaggever Ad Pertijs. Iets waar zijn supporters wel aan kunnen wennen.

Uitslag: 1. Iserbyt (B), 2. Van der Heijden (Ned) op 0.30, 3. Kielich (B) op 1.10, 4. Kamp (Ned), 5. Dujardin (Fr), 6. Dorigoni (Ita), 7. Mein (GBr) 1.20, 8. Rouiller (Zwi), 9. Legrand (Fr) 1.26, 10. Loockx (Bel).

Aanstaande vrijdag rijdt Ryan alweer de Azencross net over de grens in Loenhout, waar het altijd gezellig is. We rekenen erop dat de supporters van Ryan hier weer aanwezig zullen zijn en hem weer aanmoedigen naar een nieuwe topuitslag.