Op het Podium bij de Azencross in Loenhout

Een van de populairste crossen van het seizoen is de Azencross in Loenhout. Deze cross wordt traditioneel gehouden tussen kerst en nieuwjaar. Al is deze veldrit meer bekend van de biertenten dan van het uitdagende parcours, toch is het een echte klassieker op de kalender en voor Ryan een mooie gelegenheid zijn talent te tonen voor een groot publiek.

Tussen de grote groep cyclocrossfans stond ook het voltallige bestuur van de supportersvereniging van Ryan. Zij wilden hem op relatief korte afstand van Raamsdonksveer weer eens fanatiek ondersteunen. Ook een aantal andere leden van de fanclub waren aanwezig en zagen Ryan wederom een sterke koers rijden.

Maar liefst 70 deelnemers kwamen aan de start vandaag. Zij kregen een parcours met veel modder, een aantal fietsbruggen en het wereldberoemde wasbord van Loenhout voorgeschoteld. Na een lange aanloop over het asfalt dook Ryan, langs de immense biertent, in de top vijf het weiland in. In de tweede ronde slopen de ploegmaatjes Loris Rouiller (Zwi) en Ryan Cortjens (Bel) weg bij de concurrentie. “Onze Ryan” gaf echter niet op en bleef gedurende de cross strijden om terug te keren bij het tweetal aan de leiding. Bij het ingaan van de laatste ronde was zijn voorsprong op de mannen achter hem voldoende en liep hij in op Rouiller en Cortjens. Helaas bleek de koers net wat te kort voor Ryan om ze nog te achterhalen. Hierdoor mocht Ryan de derde plek op het podium innemen. Winst was er voor Cortjens die Rouiller in de sprint erop legde.

De supporters waren dik tevreden en Ryan ook. Met een bos bloemen en een imposante fruitmand kon hij terug naar “ut Fèr”!

Zaterdag een nieuwe cross! Dit keer in Diegem! Met veel moraal op weg naar weer een mooi resultaat!