Ryan 17e bij EK Veldrijden

Kampioenschappen zijn ieder seizoen de wedstrijden waar je naar toe werkt. Maar een kampioenschap in eigen land, niet zo ver van thuis is helemaal speciaal. Daarom stond het EK veldrijden in Rosmalen met een dikke stift aangemerkt op de kalender van Ryan. Als eerstejaars beloften is een overwinning nog iets te hoog gegrepen maar een mooie wedstrijd rijden en met een goed gevoel naar huis daar gaat het om en als er top 15 in zit dan is dat een helemaal top.

Dan is het jammer dat Ryan de wedstrijd weer moest aanvangen vanaf de een na laatste rij. Er zat dus niets anders op dan een inhaalrace aan te vangen. In de eerste ronden wist Ryan al flink wat renners te passeren, gesteund door de Supporters die in grote getallen waren komen opdraven en Ryan naar voren schreeuwden. Bij aanvang van de laatste ronde was Ryan opgeschoven naar de 20e plaats en in de laatste ronde wist Ryan nog 3 renners te passeren, waar zelfs nog een fotofinish aan te pas moest komen. Een prima resultaat, al was Ryan nog een beetje teleurgesteld dat de 15e plaats er net niet in zat vanwege de UCI punten die er voor hadden kunnen zorgen dat zijn startpositie voor toekomstige wedstrijden zou verbeteren.

Maar Ryan kan toch terugkijken op een sterk gereden kampioenschap en we kijken al weer vooruit naar volgende week, wanneer de superprestige wedstrijd in Gavere op het programma staat (alweer een mooie cross !!!)

Klik hier voor meer foto’s van Ryan tijdens het EK Veldrijden 2018 >>>