Ryan 4e op EK Veldrijden in Tabor

Wat was het spannend in het Tsjechische Tabor tijdens het EK veldrijden voor Junioren. Ryan had zijn start niet gemist en was als eerste het veld in. De eerste ronde was het dan ook onze Raamsdonksveerse trots die het peloton met veldrijders aanvoerde. Totdat de sterke zwitser Loris Rouiller de kop overneemt en direct een gaatje slaat. Ryan moet in de achtervolging met de Nederlandse Tsjech Thomas Kopechy.

Als ook Kopechy over Ryan heen gaat komt Ryan in een lastig parket. Achtervolgd door Pim Ronhaar en 2 Britse junioren blijft Ryan heel lang uitzicht houden op een podium, totdat een val vlak voor de laatste doorkomst bij de finish roet in het eten gooit. Ryan wordt bijgehaald door Ronhaar en de brit Tulett  waarbij deze laatste Ryan nog voorbij streeft voor de 3e plaats. Ryan wordt uiteindelijk 4e maar mag toch trots zijn op een sterke prestatie.

“Tot het moment van de val had ik het idee dat ik de sterkste in koers was en dat ik de kloof kon dichten op de twee vooraan. Maar die val en het feit dat Tulett juist sterk kwam opzetten, was achteraf niet goed voor de moraal. Voor mij is het nu kwestie van deze teleurstelling verbijten, want ik had goede hoop op succes hier. En dan de knop omzetten richting de andere crossen en het volgende hoofddoel: het NK.”

Foto’s met dank aan MTB Nazgul

Uitslag:

  1. Loris Rouiller
  2. Thomas Kopechy
  3. Tulett
  4. Ryan Kamp
  5. Pim Ronhaar

Lees ook het kort verslag in BN/De Stem >>>