Ryan 7e bij Wereldbeker in Nommay

Tijdens de wereldbeker in Nommay mocht Ryan voor het eerst aantreden in zijn nieuwe Rood-Wit-Blauwe outfit. Omdat het een wereldbeker betreft was het een rood-wit-blauw pak van de KNWU maar toch een mooie stimulans om er een mooie wedstrijd van te maken.

Toch was de start van Ryan in Nommay niet zijn beste van het seizoen. Na 1 ronde reed Ryan op de 10e positie. Aan de kop van de wedstrijd streden Loris Rouiller, Thomas Kopecky, Ryan Cortjens en Mees Hendrix om de winst. In de finale was het Mees Hendrikx die weg kon rijden bij zijn belagers en zijn eerste (wereldbeker) zege bij de junioren wist te behalen. Ryan eindigde de wedstrijd op positie 7.

“Het was een lekker gevoel om in de Nederlandse trui te rijden. IK had een slechte start en ging als twintigste de post door voor een eerste keer. Daarna heb ik mijn eigen tempo gereden en kon ik op een mooi, glibberig parcours een zevende plek pakken.”

Uitslag

1. Mees Hendrikx
2. Ryan Cortjens
3. Tomas Kopecky
4. Loris Rouiller
5. Gerben Kuypers
6. Niels Vandeputte
7. Ryan Kamp
8. Witse Meeussen
9. Jarno Bellens
10. Carlos Canal Blanco

Volgende week is Ryan in zijn Nederlands Kampioen shirt te bewonderen op zaterdag in Rucphen en op zondag bij de GP Adrie van der Poel (wereldbeker) in Hoogerheide. Waarna Ryan klaar moet zijn voor het WK in Valkenburg.