Ryan Kamp kan leven met zevende plaats in Hoogerheide

Na de overwinning op zaterdag in Rucphen reisde Ryan en begeleiding direct door naar Hoogerheide waar de afsluiting van de wereldbeker verreden zou worden. Het wereldbeker klassement was buiten bereik en als Ryan niet direct om de overwinning zou strijden, was de afspraak dat hij eens tijdens de wedstrijd over de balken zou springen. Want zoals Ryan na afloop tegen BN/De Stem journalist Ad Pertijs zou verklaren: “Dit was een wedstrijd om een keer te springen. Je moet het ooit gaan doen.”.

Het besluit om te gaan springen pakte voor de wedstrijd echter nog niet heel goed uit. Ryan startte als derde, alleen Europees kampioen Roullier en Belgisch kampioen Bellens waren sneller vertrokken. Bij de eerste passage van de balken aan het einde van de eerste ronde viel Ryan bij de balken. Dit maakte dat hij letterlijk terug viel in de grote groep (met enkele Nederlanders die nog wel uitzicht op de wereldbeker hadden). Ryan heeft vervolgens zijn werk gedaan in de groep, de meeste keren gesprongen over de balken, echter een valpartij bij de balken in de laatste ronde maakte dat er niet meer in zat dan een 7e plaats. Toch overheerste bij Ryan een goed gevoel over het weekend en Ryan kijkt erg uit naar volgende week: “Maandag ga ik naar Valkenburg en me dan rustig voorbereiden op het WK.”

Lees het verslag van Ad Pertijs in BN/De Stem >>>

Een reactie van Ryan achteraf:

“Ik kende een goede start en reed lang op de derde plaats. Helaas viel ik op de balken en daardoor zakte ik terug in de groep die achter mij reed. Toch heb ik een goede koers gereden. De meeste keren kon ik springen op de balken, maar in de slotronde viel ik opnieuw en daardoor kon ik niet meedoen voor de vierde plaats. Met een voldaan gevoel ben ik uiteindelijk zevende geworden.”

Bekijk het fotoalbum van Ryan tijdens de wereldbekercross in Hoogerheide >>>