Ryan Kamp zet carrière voort als individuele renner en is de broers Roodhooft daarvoor dankbaar

Ryan is vanaf dit jaar niet meer te bewonderen in de kleuren van Pauwels Sauzen-Bingoal. Met dank aan de broers Roodhooft kan de 23-jarige veldrijder zijn carrière voortzetten als individuele renner. Hij krijgt daarbij de steun van 2 vooraanstaande Italiaanse merken: Colnago en Campagnolo.

Onze favoriete crosser verdedigde 4 jaar de kleuren van Pauwels Sauzen-Bingoal, maar zag zijn contract niet verlengd. De beloftewereldkampioen van 2020 moest op zoek naar een nieuwe werkgever. Niet ideaal, zo midden in een cross-seizoen. In zijn zoektocht klopte Kamp aan bij de broers Roodhooft, die met Alpecin-Deceuninck, Crelan-Corendon en CycloCross Reds drie veldritteams in handen hebben.

“Ze hadden geen plek meer, maar ze vroegen me wel om hen begin december te bellen als ik nog altijd geen nieuw team had gevonden”, doet Kamp zijn verhaal.

En zo geschiedde: Kamp belde de broers op. “Ze regelden een salaris en topmateriaal (Colnago en Campagnolo) voor mij.”

“Colnago en Campagnolo zijn allebei nieuw voor mij. Deze twee topmerken vormen een geweldige combinatie, hoewel ze de voorbije jaren uit de crosswereld verdwenen zijn.”

Het was allemaal vrij kort dag voor Kamp. “Ik heb de fietsen nog maar enkele dagen en ik heb nog geen shirtsponsor.”

“Maar de opluchting is immens, want ik was ervan overtuigd dat mijn professionele carrière erop zat.”