Ryan net naast het podium in Gavere


GAVERE – Na een rit vol tegenslag onderweg toch nog een prima 4e plaats voor Ryan vandaag bij de Superprestige veldrit in Gavere bij de junioren!

Het waren zoals zo vaak zware omstandigheden in Gavere. Vette klei die door de regen nog extra glibberig was. We kunnen het dus gerust een blubbercross noemen. Belangrijk dus voor Ryan om goed te starten. Nu is de start ook een van de sterke punten van Ryan en nestelde hij zich keurig in de top 5 na de start.

Maar bij de eerste doorkomst van de finish bleek dat Pim Ronhaar in zijn element was op dit zware parcours in Gavere. Hij pakte al snel een voorsprong van 30 seconde op nummer 2 Len Dejonghe, gevolgd door Ryan op plaats 3 op 30 seconden en Thomas Kopecky op plaats 4.
Gedurende de wedstrijd kwam Kopecky sterk op naar plaats 2, Dejonghe viel terug en Ryan consolideerde in op plaats 3.

In de een na laatste ronde kwam Ryan terug op Kopecky. Maar nadat Ryan de 2e plaats had overgenomen, kwam hij ongelukkig ten val en viel letterlijk terug naar de 6e plaats. Met een sterke laatste ronde kon Ryan nog terugkomen tot plaats 4 maar kwam net te kort voor het podium.

Pim Ronhaar reed onbedreigd naar de overwinning, op grote achterstand gevolgd door Thomas Kopecky. Ryan Cortjens pakte plaats 3, voor Ryan.

“Het parcours was superzwaar. Maar ik had er zin in, want het rondje ligt me wel. Na een mindere start kon ik toch als derde het veld indraaien. Die plek kon ik lang vasthouden. Ik steeg zelfs naar de tweede plek, maar toen maakte ik een stuurfoutje en sloeg ik in een greppeltje over de kop. Daardoor viel ik terug naar de zesde plaats. Gelukkig kon ik nog vierde worden, maar het was jammer van de uitslag, er had meer ingezeten. Over de vorm was ik wel tevreden.”

Klik hier voor meer foto’s van Ryan tijdens de SP in Gavere >>>