Ryan sluit winter af met podium in Oostmalle

De sluitingsprijs in Oostmalle is traditioneel de laatste cross van het seizoen. Nog een laatste keer knallen dus voor onze crosser uit Raamsdonksveer. Door het koude weer en de zanderige ondergrond zou het een snelle cross gaan worden.

Luke Verburg is samen met Ryan vanuit de start het snelste weg. Al snel neemt Ryan de kop over van Luke en neemt afstand van de rest van het veld. Vanuit de achterhoede komt Niels Vanderputte terug bij Ryan en neemt de kop over.

Dan slaat het ongeluk toe, een klein foutje maakte dat Ryan over de kop viel en even kort blijft liggen. Dat zorgde ervoor dat Ryan terug in de achtervolging moest op de koplopers. Ryan heeft dan nog 2 ronden om zijn fout te herstellen en hij komt nog terug naar de 2e plaats. Maar Niels Vanderputte kan hij niet meer terugpakken. Niels wint de sluitingsprijs bij de Junioren, Ryan wordt 2e.

“Ik had een goede start en kwam alleen vooruit met Noah Vreeswijk. Nadat ik doortrok, kwam ik anderhalve ronde alleen op kop te rijden. Toen kwamen ze terug en ging ik over de kop. Maar ik kon toch nog tweede worden. Een mooie afsluiting in het rood-wit-blauw.”

Klik hier voor meer foto’s van de Sluitingsprijs 2018 >>>