Ryan verruilt ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies voor Marlux – Bingoal

Het veldritseizoen zit erop en Ryan kan terugkijken op een uitstekend seizoen. De hoogtepunten waren het Nederlands Kampioenschap en natuurlijk het podium op het wereldkampioenschap. Ook overwinningen in Eeklo, Dordrecht, Gieten, Ruddervoorde, Woerden, Huijbergen, Hoogstraten en Rucphen zijn we niet vergeten.

Maar toch kijken we ook halsreikend uit naar volgend jaar. Daarin zal Ryan niet meer uitkomen voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies, maar zal Ryan aansluiten bij Marlux-Bingoal, de ploeg van beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt. Op 1 september 2018 rijdt Ryan voor de opleidingsploeg Callant – Doltcini en vanaf begin 2019 rijdt hij in de kleuren van Marlux – Bingoal.

Ryan heeft gemengde gevoelens bij het afscheid. “Ik kijk terug op een heel mooie tijd bij de ploeg. In die periode zijn er vooral leuke dingen gebeurd, al waren er ook valpartijen en een polsbreuk. Ik vind het jammer om deze vertrouwde omgeving te verlaten, maar ik denk dat het tijd voor een stapje hoger is. Ik hoop bij de beloften vooral weer opnieuw ervaring op te doen en hoop verder uit te groeien tot een goede renner.”

Teammanager Frank Groenendaal van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies wenst Ryan het beste voor zijn toekomst. “We hadden zowel Ryan graag behouden. Maar ons belangrijkste doel is het om jonge renners een basis te geven voor hun verdere toekomst, ook op het moment dat anderen die capaciteiten van deze renners nog niet zien. Met het vastleggen van alweer de nodige nieuwe talenten voor komend jaar blijven we inzetten op een solide toekomst voor ons team én het Nederlandse veldrijden. Mede dankzij onze partners en begeleidingsteam heeft Ryan deze stap kunnen maken.”

Wil je Ryan feliciteren dit heugelijke feit, kom dan naar de feestelijke huldiging van Ryan op vrijdag 2 maart naar Huis ten Bos in Geertruidenberg. Dan kijken we nog eenmaal terug op het seizoen en proosten we op een mooie toekomst van onze favoriete crosser.