Sterk weekend voor Ryan

Ryan in actie tijdens de Aarbeiencross in Hoogstraten

Na een onfortuinlijke wedstrijd vorige week in Hoogstraten, waar Ryan al in de eerste ronde moest uitvallen vanwege een valpartij en een kapotte fiets door achteropkomende renners, kon Ryan zit dit weekend revancheren in een dubbel programma: zaterdag de Noordzeecross in Middelkerke en zondag de vestigingscross in Hulst.

De laatste manche voor de superprestige was de Noordzeecross in Middelkerke, hier rijdt Ryan samen met de overige beloften weer tussen de elite renners. Na de start was hij te vinden op de 25e positie. Deze positie kon Ryan goed vasthouden en tegen het einde van de wedstrijd lukte het Ryan zelfs nog op wat plaatsen op te schuiven en kwam als 23e renner en 3e belofte over de finish. Een prima resultaat dus in een sterk bezette wedstrijd.

Op de zondag stond de Vestigingscross in Hulst op het programma. Een wedstrijd onder de vlag van de Brico-cross, waarvoor geen klassement wordt opgemaakt, maar die wel garant staan voor een mooie cross. Bij de Brico crossen wordt er wel een aparte beloften wedstrijd verreden. Een mooie gelegenheid dus op het rood-wit-blauw ook in eigen land aan het publiek te laten zien (al was het in het verre Zeeuws-Vlaanderen). Daarnaast is het een van de favoriete crossen van Ryan en zijn gevolg, misschien omdat het parcours in Hulst erg lijkt op de vestingwerken van Geertruidenberg dicht bij huis.

Ryan had zijn start niet gemist in Hulst. Bij de eerste doorkomst bij de post kwam hij langs op de 7e positie. Het was lastig inhalen op het parcours in Hulst maar toch lukt het Ryan op te schuiven naar positie 2, maar toen sloeg de pechduivel weer toe: een lekke band. Hierdoor verloor Ryan zicht op het podium en viel terug naar de 4e positie. Omdat dit alles toch wat veel van zijn krachten heeft gekost verloor hij nog wat extra plaatsen en eindigde op plaats 9. Een kleine teleurstelling, maar gestreden voor het podium, dus al bij al weer een goede prestatie.

Volgende week nog 1x knallen in het laatste weekend met de sluitingsprijs in Oostmalle. De supporters zullen hem daarbij weer ondersteunen, waarna de supporters Ryan op 8 maart zullen huldigen voor een prachtig seizoen met natuurlijk de hoofdprijs: Nederlands Kampioen Veldrijden Beloften 2019.