Strijdend in de Subtop

Nu de wereldbeker crossen in de verenigde staten achter ons liggen, is het een mooi moment om de balans op te maken. Ryan strijdt dit seizoen volop mee in de subtop van de cross. Vaak sterk startend, als de grote mannen de 2e versnelling plaatsen nog net niet meekunnen, maar wel handhaven in de top 10 of net daar buiten. We hebben zo al enkele mooie crossen gezien.

Zware cross in Beringen

Tijdens zijn eerste cross van het nieuwe seizoen bij de Ethias Cross Beringen finisht Ryan op de 11e positie. De zware cross rondom een oude mijn in Belgisch Limburg is niet echt zijn ding, vertelde Ryan later. Tijdens onze podcast maakte trainer Camiel de vergelijking met iedere 8-9 minuten de Cauberg op fietsen. Toch kon Ryan zich lang in de top 10 handhaven. Een lekke band zorgde voor een kleine terugval, maar eenmaal op een nieuwe fiets kon hij terugvechten maar de 11e positie. Een mooie start van het seizoen.

De beklimming van de mijn in Beringen

Sterke start in Bredene

In de Ethias Cross in Bredene eindigt Ryan op de 8e plaats. Na een erg sterke start kon hij lang mee in de kopgroep en daarbij ook het kopwerk niet schuwen. Het doel was zoals hij het zelf formuleerde om tegen een muur aan te rijden en kijken hoe lang hij het vol kon houden. Dat was na 41 minuten vulde Camiel hem in onze podcast aan. Daarna is Ryan nog wel een paar plaatsen teruggevallen om wat later zijn positie te kunnen handhaven op de 8e plaats. Een prima uitslag en mooie race.

Ploeteren in de modder in Gieten

Bij de eerste klassementscross in Gieten voor de Telenet Superprestige werd Ryan 11e. Ditmaal had Ryan een keertje niet zo’n goede start, maar in het eerst deel van de wedstrijd kon hij opschuiven naar positie 7/8. De aanhoudende regen had er ondertussen voor gezorgd dat het zand in modder was veranderd. Dit maakte de koers extra zwaar en Ryan moest wat posities prijs geven. Een kettingprobleem zorgde ervoor dat hij nog net buiten de top 10 viel. Maar al bij al toch sterk gereden in de modder.

Ploeteren door de modder in Gieten

Glibberend naar een 8e plaats in Waterloo

Een 8e plaats bij de UCI World Cup in Waterloo!! Ryan startte niet zo sterk als dat we van hem gewend zijn. Echter toen het begon te regenen en het parcours glad werd, vielen er enkele renners tussenuit en kon Ryan opschuiven naar positie 8. Deze plaats heeft hij heel de cross kunnen vasthouden. Dit betekende een mooie 8e plaats in een wereldbeker wedstrijd. Een prestatie waar je trots op kunt zijn!!!

Modderbad in Fayetteville

Tijdens de UCI World Cup Fayetteville finishte Ryan als 12e  Vlak voor de start van de dames begon het heel hard te regenen in Fayetteville. Dit veranderde het parcours van een snelweg in een modderbad. De supporters wreven in de handen want er zou een mooie cross aankomen. Vader William was in tegenstelling tot de supporters minder blij en hij schatte de conditiites vanaf grote afstand toch goed in. Het werd een mindere cross voor Ryan. Met de start was hij nog goed weg, maar hij zakte snel weg ver achter de top 10. Gaande de wedstrijd kon Ryan nog wel terugknokken naar de 12e positie. Niet heel slecht maar misschien hadden de supporters er meer van verwacht of op minst gehoopt. Al was het wel een fijne kennismaking met het wk parcours van komende januari.

Sterke race in Iowa met weer een 8e plaats !!!

Na een sterke race een 8e plaats in de UCI World Cup in Iowa. Zoals we gewend zijn geraakt was de start in Iowa weer perfect. De eerste 2 rondes kon Ryan zich handhaven in de kop van de cross. Nadat Eli versnelde moest Ryan lossen in de kopgroep en kon zich handhaven op plaats 7 / 8. De 2e helft van de koers in gezelschap van Daan Soete, die hij in de laatste ronde ook moest laten gaan. Maar toch kan Ryan terug kijken op een sterk gereden cros en de 7e positie in het klassement van de Wereldbeker. Een TOP prestatie !!!