Ryan snelt naar vijftiende plek in Ruddervoorde

In de winter is het crossen in Ruddervoorde, maar deze keer was het ook in de zomer koers. In een razendsnelle Ruddervoorde Koerse sprintte Ryan naar de vijftiende plaats.

“Ontiegelijk hard. Echt laagvliegen”: de samenvatting van Ruddervoorde Koerse uit de mond van onze Europese beloftekampioen. Ook in Ruddervoorde werd bewezen dat het in kermiskoersen verschrikkelijk snel kan gaan. Aan het einde van hun 172 kilometer lange wedstrijd totaliseerden de renners een gemiddelde snelheid van 48 kilometer per uur …

Ondanks die snelheid glipten onze mannen af en toe mee in de ontsnapping, maar uiteindelijk werd het een massasprint. Ryan, mooi gepiloteerd door Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt, spurtte daarin naar plaats 15. “Ik moet Michael en Eli daarvoor bedanken. Ik vind het leuk om mee te doen aan een sprint, en ik werd heel goed door hen afgezet, maar ik had nog niet echt het gevoel dat ik goed kon wringen. Het was heel hectisch, en ik werd ook nog wat gehinderd”, vertelde Ryan.

Het belangrijkste is uiteraard dat de tweede wedstrijddag voor onze mannen een prima voorbereiding was op wat komt. “Het viel nooit stil. Telkens ging het tempo omhoog. Ik voel me goed en koerste goed mee. Blij dat het werk van de stage loont.” Door enkele wedstrijdannulaties is er nu even geen koers voor ons, maar de volgende doelen van Ryan komen er toch aan: “Ik kijk al uit naar Dwars door het Hageland, waar ik echt goed wil zijn, en de Ronde van België.”

Uitslag Ruddervoorde Koerse:

1. Sasha Weemaes in 3u32’20”
15. Ryan Kamp z.t.