Top 10 in Wereldbeker Namen

Eindelijk een Top 10 uitslag tijdens een wereldbekercross. Na een sterke race finisht Ryan als eerste Nederlander op in 10e positie op de Citadel in Namen.

De verwachtingen waren vooraf al hoog gespannen na een superprestatie in het Zand van Zonhoven en een sterke race vorig jaar. In Namen tijdens de wereldbeker mocht Ryan weer eens starten in een beloftewedstrijd tussen zijn leeftijdsgenoten. Al blijft Ryan natuurlijk een van de jongste renners van het veld en moet hij nog steeds vanaf de laatste rij starten.

De beklimming na de start

Tijdens de beklimming na de start kon Ryan goed opschuiven door het rennersveld en bij de eerst doorkomst was hij al opgeschoven tot de 30e positie.

Geconcentreerd snijdt Ryan door het deelnemersveld

Zo halverwege de wedstrijd reden de Nederlandse renners bij elkaar in groep over het parcours. Een voor een werden ook de Nederlandse renners door Ryan ingehaald en Ryan kreeg uitzicht op een top 15 klassering.

Door de vele regenval deze dag in Namen was het parcours naast zwaar, ook heel erg glibberig geworden en de modder zat overal. Dit deerde Ryan niet en hij was deze dag niet stoppen en met 1 ronde voor het einde was onze topper opgeklommen tot plaats 10.

Rijdend op positie 10

In de laatste ronde op de beroemde schuine kant was er nog een slippertje waardoor er nog enkele renners passeerden, maar op weg naar de finish werd dit foutje hersteld en op een mooie 10e plaats werd de finishlijn gepasseerd.

De loopzone na de steile kant

De volgers waren unaniem in het oordeel van de dag. Dit was de sterkste race van Ryan deze winter en we kijken al weer vooruit naar de volgende race in Heusden-Zolder waar hij het weer mag aantreden in de belofte categorie, maar eerst nog een klein feestje vieren …